Xerrades

March For Science Girona

GRO March

L’edició Gironina de la March for Science presenta la taula Rodona “Innovació democràtica i Sobirania digital”. En aquesta taula rodona un conjunt de científics parlaran d’iniciatives que fomenten la participació i la fiscalització de la política per part de la ciutadania.

Ponents que intervindran:

  • Gemma Geis @GemmaGeis – Universitat de Girona – Girona – (Innovació democràtica)
  • John Palmer @johnrbpalmer – Universitat UpF – Barcelona – (Drets humans)
  • Oliver Valls @olivervalls – Codi Tramuntana – Girona – (Innovació democràtica)
  • Jordi Fàbregas – GRN – (Sobirania digital)
  • Joe Brew @joethebrew – Databrew – (Data Science), està de viatge però ens farà arribar la seva intervenció.
  • David Mascort @dmascort – Alcalde de Vilablareix – Girona (Administració electrònica i transparència).

Més informació a www.gromarch.org/home/events/taula-rodona-2019

Horari: de 12:30 a 14:00


The secret history of women in coding

Women TechMakers (Cindy Marín)

The role played by women in the history of computers and how the arrival of personal computers in the ’80s impacted their participation in the technology industries up until now. History of women’s participation i the programming computers history, normally forgotten by the history, but an important contribution indeed.

Cindy is a Software Engineer from Venezuela. In 2007 she decided to start her own business along with her husband Ernesto, catwizard.io. Since then she has developed herself as:  Entrepreneur, User Interface Architect, and FrontEnd Developer, where she has had fun helping clients solve different types of problems: Automating processes, designing, developing and implementing web and mobile solutions and scaling services. Innovation is one of the main values that drive her company, that is why they are continually experimenting and learning about new technologies. When Cindy is not developing new solutions, she likes cycling around Girona!

Horari: de 15:00 a 15:45


Les dones de la Taula Periòdica

Sílvia Simon

Si pensem en dones relacionades amb la Taula Periòdica, ens ve el nom de Marie Curie. Però, n’hi ha més? Com sempre hi ha un munt d’investigadores invisibles. Els hi donarem la visibilització perduda.

Sílvia Simon és llicenciada per la UAB en Química (1992) i doctorada per la UdG en Ciències (1998). Professora titular de la Universitat de Girona, dins de l’àrea de Química Física, des de 2003, havent obtingut la Distinció de la Qualitat en la pràctica Docent de la UdG durant el 2008. Actualment sóc la directora de la Càtedra de Cultura Científica i Comunicació Digital. Membre del grup d’investigació “Modelatge molecular i Metodologia Mecanoquàntica” de l’Institut de Química Computacional i Catàlisis.

Horari: de 16:00 a 16:45


Intel·ligència Artificial aplicada a la Medicina i la Salut: la cara saludable de la tecnologia.

Beatriz López

Xerrada introductòria al que significa Intel·ligència Artificial i a la seva importància pel nostre futur. Beneficis, riscos, responsabilitat social.

Beatriz Lopez és enginyera en Informàtica per la UAB (1986) i doctora en Informàtica per la UPC (1993). La tesi doctoral la va desenvolupar en el CSIC, gràcies a la participació en projectes europeus i una beca FPI. La Dra. López ha treballat en diverses empreses com a professional (serveis informàtics d’empreses de fotocomposició, assegurances, manteniment de software), i com a docent a la URV, UOC i UdG, on actualment exerceix. L’any 2012 va co-fundar la empresa Newronia impulsada principalment per dos estudiants de la UdG quan varen acabar el seu doctorat.

Horari: de 17:00 a 17:45