Xerrades

Robòtica submarina

Xavier Cufí Solé

és professor del Departament d’Arquitectura i Tecnologia de Computadors, forma part del grup de Visió per Computador i Robòtica de la Universitat de Girona.

És llicenciat en Física i ens parlarà de robòtica submarina.

Horari: de 11:00 a 12:00


Breu Història de la Tecnologia

Marc Boada Ferrer

És un divulgador científic català popularment conegut per la seva activitat des del mitjans de comunicació pública, en tallers i mitjançant diverses publicacions (per exemple el programa Quèquicom de TV3). Actualment resideix al Montseny es d’on dirigeix una organització dedicada a la difusió del coneixement científic, l’associació Pendulum.

Ens parlarà dels antecedents a la Tecnologia.

Horari: de 12:30 a 13:30

 


Introducció a la ciberseguretat aplicada

Pau Muñoz @devilafant

És un analista de ciberseguretat gironí involucrat en el món del hacking i el software lliure. Exerceix com a president de l’associació promotech i és el fundador del grup defcon170, grup encarregat d’organitzar el congrés internacional overdrive hacking conference a l’escola politècnica superior de la UdG.

S’analitzaran diverses técniques bàsiques d’atac i defensa de sistemes informàtics amb un enfocament per a tots els públics. Es comentaran les principals amenaces a les que s’enfronta l’usuari comú, tals com el phishing, les estafes online o els virus informàtics així com les amenaces mes avançades tals com atacs en l’anomenada guerra digital entre governs.

Horari: de 15:00 a 16:00


Presentació GDG i WTM

Cindy Marín (cindy@carwizard.io)
Vanessa Galcera (vanessa.galcera@gdgtarragona.net)
Mechu Lopez (merlpzbrv@gmail.com)

GDG stands for Google Developers Group. És una iniciativa de Google per promoure la connexió i l’intercanvi de coneixaments en l’àmbit tecnoloògic, especialment sobre els productes i APIS de Google.

WTM stands for Women TechMakers. S’enfoca en crear espais per donar visibilitat a les dones en la indústria tecnològica i crear una comunitat de suport per fomentar el desenvolupament de dones en tecnologia.

Horari: de 16:00 a 16:30


Què hi ha dins la maleta de #lasalan ?

Núria Salán Ballesteros

És professora de Ciència de Materials i Enginyeria Metal·lúrgica de la Universitat Politècnica de Barcelona. Presidenta de la Societat Catalana de Tecnologia, ha estat guardonada amb el “Premi Dona i Tecnologia”.

Ens parlarà d’alguns materials, les seves característiques i anècdotes històriques. Literalment porta tot el que vol dir dins la seva maleta.

Horari: de 16:30 a 17:30