Tallers

Microbit

De 12:00 a 13:00
A càrrec d’Ingenium Creatiu
Microbit és una placa electrònica pensada per ensenyar a programar, però que els resultats es vegin en el món real, interactuant amb la placa de diverses maneres.

El llenguatge de programació de la Microbit es pot escollir entre diferents opcions en funció de la dificultat o nivell del que la utilitzi. Un llenguatge gràfic de blocs tipus Scratch pels que s’inicien, o bé en Python pels que vulguin un nivell més elevat.


CNC bàsic

De 12:00 a 13:00
A càrrec del Tecnoateneu de Vilablareix
Ets un maker ?? T’agrada trastejar amb eines ?? En aquest taller explicarem els principis del tall amb CNC, des de la generació de la forma a tallar fins a la seva execució en una CNC domèstica. Passarem del fitxer vectorial SVG al gcode en llenguatge GRBL, tot utilitzant programari lliure.

No és necessària inscripció.


Sonic Pi

De 15:30 a 17:00
A càrrec del Tecnoateneu de Vilablareix
T’agrada la música ?? T’agrada programar ?? Amb Sonic Pi tindràs l’amic perfecte, convertiràs el teu ordinador en un sintetitzador.

Sonic Pi aconsegueix iniciar als alumnes en el món de la programació a través de la música, eliminant la barrera entre art i tecnologia, que en unes bones mans es combinen a la perfecció.

Per aprofundir i poder fer pràctiques durant el taller, és recomanable portar ordinador portàtil amb el programa ja instal·lat.

Inscripció taller Sonic Pi


Processing

De 15:30 a 17:00
A càrrec de Tecnoateneu de Vilablareix
Processing és un llenguatge de programació per fer creacions artístiques o interactuar amb la gent. Molt interessant per qui li interessi tant la tecnologia com l’art o vulgui fer projectes interactius. Aquest taller serà una iniciació a aquest llenguatge de programació.


Ulleres de Realitat Virtual

De de 15:30 a 17:00
A càrrec del Google Developers Group Girona
Construeix les teves pròpies ulleres de Realitat Virtual amb el kit de Google Cardboard Glasses. Introduint el teu telèfon mòbil dins les GCG podràs experimentar la realitat virtual de manera directa, instal·lant aplicacions de realitat virtual com Google Expeditions o Star Wars.

Les Google Cardboard Glasses que es muntin es podran emportar a casa, és per això que el taller tindrà un cost de 2€ en concepte de material.

No és necessària inscripció. Hi ha 50 unitats d’ulleres, quan s’exhaureixin es donarà per tancat el taller.


Programació en LOGO

De 15:30 a 17:00
A càrrec de Code Learn Girona
El LOGO és un dels primers llenguatges de programació pensat per a ensenyar a programar als infants i predecessora del llenguatge Scratch. En aquest taller podran fer les primeres passes en aquest llenguatge, guiats pels monitors de Code Learn, empresa gironina especialitzada en la introducció dels infants en aquesta disciplina.

No és necessària inscripció.


Coets d’aigua

De 12:00 a 13:00 i de 15:30 a 17:00
A càrrec del Tecnoateneu de Vilablareix
Els coets propulsats per aigua son tan senzills de fer com espectaculars de veure’n l’enlairament. Es basen en el principi d’acció i reacció, l’aire a pressió expulsa l’aigua d’una ampolla i aquesta surt disparada en la direcció contrària. Pista: la quantitat de moviment es conserva… Li haurem de posar algunes aletes perquè la trajectòria sigui el màxim de recta.

No és necessària inscripció.


Plastelina conductora

De 15:30 a 17:00
A càrrec del Tecnoateneu de Vilablareix
Jugar amb plastelina sempre agrada als més petits, però en aquest cas li afegirem uns leds i una pila de 9V per tal de donar-li un toc tecnològic i de pas aprendrem alguna cosa sobre els leds i la corrent elèctrica.

No és necessària inscripció.


Tecnokids

De 12:00 a 13:00 i de 15:30 a 17:00
A càrrec de Tecnoateneu de Vilablareix
Proposem un espai pels més petits amb activitats amb robots seqüenciadors. A través d’unes fitxes els infants construiran un robot que després han de programar en el robot a través de seqüències senzilles. També podran pintar dibuixos i construir lliurament amb blocs de Lego. Es tracta d’un espai d’esbarjo pels que són massa petits per la resta d’activitats de la jornada.

No és necessària inscripció, els participants poden anar passant en grups, acompanyats d’algun adult.