Tallers

Microbit

De 15:30 a 16:30 
A càrrec del Tecnoateneu de Vilablareix
Microbit és una placa electrònica pensada per ensenyar a programar, però que els resultats es vegin en el món real, interactuant amb la placa de diverses maneres.

El llenguatge de programació de la Microbit es pot escollir entre diferents opcions en funció de la dificultat o nivell del que la utilitzi. Un llenguatge gràfic de blocs tipus Scratch pels que s’inicien, o bé en Python pels que vulguin un nivell més elevat.

Inscripció taller Micro:bit


IA Generativa

De 15:00 a 16:30 
A càrrec del Tecnoateneu de Vilablareix
En aquest taller veureu les possibilitats que té la IA Generativa en la creació d’imatges, jugant amb la teva cara. S’utilitzaran eines com StableDiffussion, DreamBooth i ControlNet.

No necessita inscripció.


Ulleres de Realitat Virtual

De de 15:30 a 17:00
A càrrec del Google Developers Group Girona
Construeix les teves pròpies ulleres de Realitat Virtual amb el kit de Google Cardboard Glasses. Introduint el teu telèfon mòbil dins les GCG podràs experimentar la realitat virtual de manera directa, instal·lant aplicacions de realitat virtual com Google Expeditions o Star Wars.

Les Google Cardboard Glasses que es muntin es podran emportar a casa, és per això que el taller tindrà un cost de 2€ en concepte de material.

No necessita inscripció, però disposem de 40 unitats de Cardboard Glasses, quan s’acabin finalitzarà el taller.


Cotxe a propulsió d’aire

De 15:00 a 17:00
A càrrec de Tecnoateneu de Vilablareix
Construirem un senzill cotxe que es propulsa per l’aire que surt d’un globus a través d’una canyeta. Així experimentem amb la tercera llei de Newton de manera divertida. Comenceu per aquest taller i després seguiu amb la mateixa llei de Newton al taller de Coets d’aigua.

No necessita inscripció


Coets d’aigua

De 15:00 a 17:00
A càrrec del Tecnoateneu de Vilablareix
Els coets propulsats per aigua son tan senzills de fer com espectaculars de veure’n l’enlairament. Es basen en el principi d’acció i reacció, l’aire a pressió expulsa l’aigua d’una ampolla i aquesta surt disparada en la direcció contrària. Pista: la quantitat de moviment es conserva… Li haurem de posar algunes aletes perquè la trajectòria sigui el màxim de recta.

No necessita inscripció


Plastelina conductora

De 15:00 a 17:00
A càrrec del Tecnoateneu de Vilablareix
Jugar amb plastelina sempre agrada als més petits, però en aquest cas li afegirem uns leds i una pila de 9V per tal de donar-li un toc tecnològic i de pas aprendrem alguna cosa sobre els leds i la corrent elèctrica.

No necessita inscripció