Tallers

Ulleres de Realitat Virtual

De 12:00 a 13:00 i de 16:30 a 17:30
A càrrec del Tecnoateneu de Vilablareix
Construeix les teves pròpies ulleres de Realitat Virtual amb el kit de Google Cardboard Glasses. Introduint el teu telèfon mòbil dins les GCG podràs experimentar la realitat virtual de manera directa, instal·lant aplicacions de realitat virtual com Google Expeditions o Star Wars.

Les Google Cardboard Glasses que es muntin es podran emportar a casa, és per això que el taller tindrà un cost de 2€ en concepte de material.

No és necessària inscripció. Hi ha 50 unitats d’ulleres, quan s’exhaureixin es donarà per tancat el taller.


Arduinoblocks

De 16:30 a 17:30
A càrrec de Robolot
Arduino és una placa electrònica que es pot programar per múltiples funcions. S’utilitza habitualment per electrònica recreativa i educativa, ja que amb un cost molt baix permet introduir-se dins el fascinant món dels microcontroladors. Amb Arduino podem dissenyar els nostre propis prototipus de robòtica, domòtica, etc..

El llenguatge de programació de l’Arduino és un inconvenient per a molta gent que no està iniciada en llenguatges de programació tipus C. Aquí és on Arduinoblocks ens ajuda amb un llenguatge de programació de l’Arduino que es basa en un entorn gràfic similar a Scratch, permetent la iniciació dels infants (i no tant infants) en el món de l’electrònica.


Microbit

De 10:00 a 11:00
A càrrec de Make&Learn
Microbit és una placa electrònica pensada per ensenyar a programar, però que els resultats es vegin en el món real, interactuant amb la placa de diverses maneres.

El llenguatge de programació de la Microbit es pot escollir entre diferents opcions en funció de la dificultat o nivell del que la utilitzi. Un llenguatge gràfic de blocs tipus Scratch pels que s’inicien, o bé en Python pels que vulguin un nivell més elevat.


Sonic Pi

De 10:00 a 11:00
A càrrec del Tecnoateneu de Vilablareix
T’agrada la música ?? T’agrada programar ?? Amb Sonic Pi tindràs l’amic perfecte, convertiràs el teu ordinador en un sintetitzador.

Sonic Pi aconsegueix iniciar als alumnes en el món de la programació a través de la música, eliminant la barrera entre art i tecnologia, que en unes bones mans es combinen a la perfecció.

Per aprofundir i poder fer pràctiques durant el taller, és recomanable portar ordinador portàtil amb el programa ja instal·lat.

Inscripció Taller Music Pi


Lego Mindstorms

De 16:30 a 17:30
A càrrec del Racó dels Robotaires
Iniciació a la robòtica amb el conegut Lego Mindstorms. Primeres passes en el llenguatge de programació del robot i introducció dels conceptes bàsics. El Lego Mindstorms és un bon punt de partida per iniciar als infants en la robòtica, ells ja coneixen les peces de Lego i per tant tota la part mecànica ja la tenen més solucionada, poguent-se concentrar en la programació. La part negativa és l’elevat cost econòmic d’aquest producte.


Joc Plus Plus

De 10:30 a 12:30
A càrrec de Ludus Mundi

Veniu a construir en 2D i 3D tot el que us passi pel cap amb l’ajuda de les peces de colors del joc Plus Plus. Hi ha un munt de possibilitats amb només una sola forma de peça, un joc de construcció apte per nens a partir de +3 anys.
Només fan falta 4 taules, per fer dos illes de 2+2 i repartir per sobre les taules les diferents peces, hi ha 2 mides, petites i grans. Hi acompanyem unes quantes plantilles amb exemples del que es pot arribar a fer.

No és necessari inscripció, durant les 2 hores poden anar passant diferents grups de participants.


Cotxe Elèctric

De 10:00 a 11:00
A càrrec de Tecnoateneu de Vilablareix
Amb material de reciclatge construirem un cotxe elèctric. Interessa que els infants facin manualitats que desenvolupin la psicomotricitat fina a la vegada que els introduiexi conceptes tecnològics. El podran decorar al seu gust, introduint altra cop el tema artístic combinat amb el tecnològic.

Els infants participants en el taller es podran emportar el que construeixin, i ja no tindran enveja dels flamants propietaris de cotxes Tesla.


Tecnokids

Matí i tarda, accés lliure
A càrrec de Tecnoateneu de Vilablareix
Proposem un espai pels més petits amb activitats amb robots seqüenciadors. A través d’unes fitxes els infants construiran un circuit per on haurà de circular el robot programat a través de seqüències senzilles. També podran pintar dibuixos i construir lliurament amb blocs de Lego. Es tracta d’un espai d’esbarjo pels que són massa petits per la resta d’activitats de la jornada.

No és necessària inscripció, els participants poden anar passant en grups, acompanyats d’algun adult.